Animacja jako forma sztuki: od Walta Disneya po Studio Ghibli.

Fotografia jako dokument: jak obiektyw uchwyca historiÄ™.

Antocyjany są głównie obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w różnych owocach, pełniąc pokrewną funkcję. Ten związek syntetyczny znajduje się w zewnętrznej warstwie skórki winogrona oraz podczas procesu maceracji jest eliminowany przed taninami. Większość soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są bezbarwne, tak że maceracja to znaczący proces w procesie nadania odcienia winu. Są odmiany Vitis vinifera, które klasyfikuje się jako teinturier, albowiem już ich sok jest odcienia czerwonego. W największym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi i Dunkelfelder. Odmiany te są jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Barwa czerwony bądź też różowy, zależy całkiem, od sposobu, w jaki się wydobywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są grupą glikozyd. W momencie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na barwy od purpurowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się po największej części antocyjanom.
1. Kontynuuj

2. Kontynuuj

3. Przejdź dalej

4. Dowiedz się więcej
Performance jako forma ekspresji: od Marina Abramović do lokalnych artystów.

Comments are closed.

Zakłady sportowe dl

Sport to także współzawodnictwo W obrębie sportu współzawodnictwo jest działaniem, które ...

W którym miejscu wa

Gdzie warto zakupić telefon komórkowy? Wszyscy zainteresowani tym, aby zakupić telefon ...

Jak dbać o swoje zd

Medycyna, jest na tyle rozwinięta, że zmaga się z wieloma ...

Co robić, jeśli ni

Organizowanie wyjazdu Ludzie niejednokrotnie planują podroż na ostatnią sekundę, to zaś ...

Czy usługi pogrzebo

Poprawnie będzie odpowiednio przygotować się do zakupów Poprawnie będzie porządnie przygotować ...