Fotografia jako dokument: jak obiektyw uchwyca historiÄ™.
Antocyjany są głównie obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w różnych owocach, pełniąc pokrewną funkcję. Ten związek syntetyczny znajduje się w zewnętrznej warstwie skórki winogrona oraz podczas procesu maceracji jest eliminowany przed taninami. Większość soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są bezbarwne, tak że maceracja to znaczący proces w procesie nadania odcienia winu. Są odmiany Vitis vinifera, które klasyfikuje się jako teinturier, albowiem już ich sok jest odcienia czerwonego. W największym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi i Dunkelfelder. Odmiany te są jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Barwa czerwony bądź też różowy, zależy całkiem, od sposobu, w jaki się wydobywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są grupą glikozyd. W momencie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na barwy od purpurowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się po największej części antocyjanom.
1. Kontynuuj
2. Kontynuuj
3. Przejdź dalej
4. Dowiedz się więcej
Performance jako forma ekspresji: od Marina Abramović do lokalnych artystów.